Οι ρίζες μας είναι βαθιές

Καταγόμαστε από αγροτικές οικογένειες, γι’ αυτό 40 χρόνια είμαστε κοντά στον αγρότη, με ασφαλή προϊόντα για τον ίδιο, την οικογένειά του και το περιβάλλον.
Η επιβράβευση μας είναι η εμπιστοσύνη χιλιάδων γεωργών σε όλο τον κόσμο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η ΛΗΔΡΑ είναι εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων με ιστορία  40 ετών, 2 υπέρ-σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής και αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Στόχος της ΛΗΔΡΑ είναι η συνεχής εξέλιξη και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή λιπασμάτων επιτυγχάνοντας να εδραιωθεί στη συνείδηση καταναλωτών, εμπόρων και ανταγωνιστών.

Η ΛΗΔΡΑ προσφέρει στην Ελλάδα και εξάγει σε 32 χώρες πάνω από 200 πιστοποιημένα Λιπάσματα Ανόργανα, Οργανοανόργανα, Οργανοχουμικά,  Οργανικά, Εδαφοβελτιωτικά, Λιπάσματα για βιολογικές καλλιέργειες, σε κοκκώδη, κρυσταλλική και υγρή  μορφή.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα προϊόντα μας είναι καινοτόμα με προστιθέμενη αξία:

 1. Πιστοποίηση CE

  Η ΛΗΔΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ είναι από τις πρώτες εταιρείες που εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού Νο.2019/1009 “Fertilizing Products Regulation” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγοντας και κυκλοφορώντας ανόργανα Λιπάσματα με σήμανση CE και τον ΠΡΩΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΗ ΦΥΤΩΝ “PRIMΕ Bio” CE, με αποδεδειγμένη δράση στις καλλιέργειες και πιστοποίηση από τον Διαπιστευμένο Οργανισμό TÜV AUSTRIA Hellas.

 2. Έλεγχος ποιότητας

  Η ΛΗΔΡΑ ελέγχεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Γενικό Χημείο του Κράτους με συνεχείς ελέγχους και κατέχει άδειες κυκλοφορίας για πάνω από 130 «Λιπάσματα Νέου Τύπου», όπως επίσης και για 32 «Λιπάσματα για βιολογικές καλλιέργειες» και για 80 «Ε.Κ. Λιπάσματα» Υψηλής Τεχνολογίας.

 3. Περιβάλλον

  Όλα τα προϊόντα της ΛΗΔΡΑ είναι απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα και τοξικά στοιχεία, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και ακολουθούν πιστά όλους τους κανονισμούς και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή, συσκευασία και χρήση τους.

 4. Τεχνολογία SHELION

  Χρησιμοποιούμε σε αποκλειστικότητα για ολόκληρη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, την τεχνολογία SHELION για την παραγωγή Ανόργανων Κοκκωδών Λιπασμάτων ΝΡΚ για τη Βασική λίπανση των καλλιεργειών.

  Με τη βοήθεια της Αμερικάνικης αυτής Τεχνολογίας παράγουμε Ανόργανα Κοκκωδη Βασικά Λιπάσματα ΝΡΚ τα οποία αφομοιώνονται από την καλλιέργεια σε ποσοστό εως και 98%.

  Επισημαίνουμε ότι η αφομοιωσιμότητα (βαθμός αξιοποίησης)  των ανταγωνιστικών Ανόργανων Κοκκωδών Βασικών Λιπασμάτων ΝΡΚ παλιάς τεχνολογίας τύπου 11-15-15, 15-15-15, 20-10-10, 20-10-0, 16-20-0 είναι παγκοσμίως και καθολικά αποδεδειγμένο ότι δεν ξεπερνά το 30%.

  Χάρη στην τεχνολογία SHELION ο παραγωγός έχει μειωμένο κόστος λίπανσης με αποδεδειγμένο κέρδος που φθάνει το 50%, αύξηση της γονιμότητας του εδάφους και μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

  Περισσότερα για την  τεχνολογία SHELION…

 5. Βραβεία

  Η ΛΗΔΡΑ έχει τιμηθεί με  3 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας και Τεχνολογίας, το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ποιότητας στον 5ο διεθνή διαγωνισμό στην Ισπανία, το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας & Τεχνολογίας στον 17ο διεθνή διαγωνισμό στην Aυστρία και το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας στον 24ο Διεθνή Διαγωνισμό στην Ισπανία.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Όραμά μας είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες παραγωγής και στις εδαφοκλιματικές προκλήσεις.

Επενδύουμε σε συνεργασίες με ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού  για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων θρέψης και λίπανσης που θα μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα αλλά και δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Σημαντικός τομέας της εταιρείας είναι το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, στελεχωμένο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε συνδυασμό με το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο εδαφολογικών αναλύσεων στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας.

0
προϊόντα θρέψης
0
χρόνια παρουσία
0
χώρες εξαγωγών

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

1978

Ίδρυση ΛΗΔΡΑ - ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΑ

Ίδρυση εταιρείας. Εισαγωγή συσκευασία και εμπορία ειδικών λιπασμάτων με ιχνοστοιχεία.

1992

Eργοστάσιο

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η ΛΗΔΡΑ εγκαινιάζει το εργοστάσιο παραγωγής ανόργανων σύνθετων ειδικών λιπασμάτων στην Ελλάδα -στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης- με την τεχνολογική στήριξη της G.T. CHEMICALS U.S.A. και προσφέρει στην Ελληνική αγορά τα Πρώτα Ειδικά Λιπάσματα ανά καλλιέργεια.

Παράλληλα εισάγει, παρασκευάζει και συσκευάζει διαφυλλικά κρυσταλλικά και υγρά λιπάσματα, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των αναγκών της Ελληνικής γεωργίας και διατίθενται στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

1999

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΑΝΑΛΥΣΕΩΝ

Ίδρύεται σύγχρονο εργαστήριο εδαφοαναλύσεων. Ανάλυση των φυσικών και χημικών ιδιοτήτων του εδάφους και φασματομετρικές μέθοδοι ανάλυσης των ανόργανων θρεπτικών  στοιχείων του (N,P,K,Mg,B,Co,Cu,Fe,Mn,Mo,Zn).